Sluiten

Reisdocumenten

Om naar Griekenland te reizen moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart. Houders van een Nederlands paspoort of een Nederlandse Identiteitskaart hebben geen visumplicht. Voor bezoekers met een paspoort van niet-EU landen is er mogelijk wel een visumplicht. Dit is mede afhankelijk van het land waarvan de reiziger een paspoort heeft.

Hoewel door het Schengenverdrag er officieel geen grenscontroles zijn tussen bijvoorbeeld Nederland en Griekenland zul je toch een paspoort of ID-kaart moeten laten zien als je bijvoorbeeld het vliegtuig op wilt stappen. Een rijbewijs wordt niet gezien als een officieel reisdocument en hoewel het in Nederland wel dienst doet als officieel legitimatiebewijs kun je het niet gebruiken om mee naar Griekenland te reizen.

Geef je paspoort niet zomaar af

Volgens sommige bronnen moet je bij een excursie tussen Griekenland en Turkije (bijvoorbeeld een boottocht tussen Kos en Bodrum) je paspoort tijdelijk inleveren en krijg je het weer terug als je terugvaart naar Griekenland. Graag willen we er op wijzen dat het afgeven van een paspoort risico’s met zich meebrengt. Mocht er iets mis gaan met uw paspoort dan kunnen er zelfs problemen ontstaan om terug te reizen naar Griekenland, omdat je dan mogelijk niet aan kunt tonen dat u een ingezetene van de Europese Unie bent.

Ook hotels vragen vaak om legitimatie bij het inchecken. Het maakt hierbij niet uit of je een all inclusive hotel of een kleinschalig hotel geboekt hebt.

reisdocumenten voor Griekenland