Sluiten

Drinkwater

Kraanwater drinken in Griekenland wordt door de meeste bronnen overwegend afgeraden, hoewel er in Griekenland wel een aantal plekken zijn waar het drinkwater van een dermate hoog niveau is dat je het zonder enige problemen kunt drinken. Omdat voor de meeste bestemmingen in Griekenland niet duidelijk is of het wel of niet veilig is om leidingwater te drinken, kun je het beste het zekere voor het onzekere nemen en mineraalwater in flessen kopen. Drinkwater in flessen is in heel Griekenland uitstekend verkrijgbaar en relatief goedkoop.

Het drinken van leidingwater kan niet alleen zorgen voor een onaangename smaak (op sommige plekken smaakt het leidingwater gewoon nog wat zout omdat het uit zeewater gewonnen wordt), maar ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, omdat het water bacteriologisch niet helemaal in orde is. Je kunt hierdoor reizigersdiarree oplopen, wat niet alleen zeer ongemakkelijk is tijdens je verblijf in Griekenland, maar ook kan zorgen voor uitdroging, vermoeidheid of nog erger.

kraanwater is niet drinkbaar

Op veel plekken gekoeld water beschikbaar

Ben je in Griekenland op vakantie en wil je gekoeld mineraalwater kopen? Je kunt op vrijwel iedere hoek van de straat kleine flesjes en grotere flessen water kopen. In Griekenland betaal je zelden teveel voor het drinkbare mineraalwater. Voor een half litertje ben je meestal tussen de 50 cent en een euro kwijt. Voor een anderhalve literfles betaal je gemiddeld anderhalve tot twee euro.