alles over Griekenland  |  links  |  contact    

Griekenland:
drinkwater
klimaat
koffie
reisdocumenten
stakingen

Drinkwater

Kraanwater drinken in Griekenland wordt door overwegend afgeraden, hoewel er in Griekenland wel een aantal plekken zijn waar het drinkwater van een dermate hoog niveau is dat je het zonder enige problemen kunt drinken. Omdat voor de meeste bestemmingen in Griekenland niet duidelijk is of het wel of niet veilig is om leidingwater te drinken kun je het beste het zekere voor het onzekere nemen en mineraalwater in flessen kopen. Drinkwater in flessen is in heel Griekenland uitstekend verkrijgbaar en relatief goedkoop.

Het drinken van leidingwater kan niet alleen zorgen voor een onaangename smaak (op sommige plekken smaakt het leidingwater gewoon nog wat zout omdat het uit zeewater gewonnen wordt), maar ook gezondheidsrisicoís met zich meebrengen omdat het water bacteriologisch niet helemaal in orde is. Je kunt hierdoor reizigersdiarree oplopen, wat niet alleen zeer ongemakkelijk is tijdens je verblijf in Griekenland maar ook kan zorgen voor uitdroging, vermoeidheid of nog erger.

 

Als er geen mogelijkheid is om water uit afgesloten flessen te kopen en je hebt risicoloos drinkwater nodig dan kun je ervoor kiezen om kraanwater minimaal 1 minuut te koken. Dat is voldoende om alle eventueel aanwezige bacteriŽn te doden.

Meer over drinkwater:
wikipedia

© dimi3 / allesovergriekenland.nl - alles rechten voorbehouden - cookies & privacy